Οι προτιμήσεις των Ελλήνων σε domain names το 2023

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων σε domain names το 2023
Οι επιλογές των Ελλήνων σε domain names το 2023 - Ανακαλύψτε την εκτίμηση για τα .GR και .COM για το 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email

Ποιο είναι το αγαπημένο domain το 2023 στην Ελλάδα και ποια άλλα domain names επιλέγουν οι χρήστες μας για τη δημιουργία των ιστοσελίδων και των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους;

Κατοχύρωση domain name

Η αγαπημένη κατάληξη, όπως αποκαλύπτεται από το Domain Report του Papaki που δημοσιεύεται για πρώτη φορά φέτος, δεν είναι καθόλου έκπληξη.

Το .GR domain καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων, ενώ παρουσίασε αύξηση 22% στις κατοχυρώσεις το 2023.

Στη δεκάδα των πιο δημοφιλών επεκτάσεων συμπεριλαμβάνονται τα: .com, .site, .store, .online, .info, .shop, .org, .net και .space.

“Οι χρήστες προτιμούν τα .GR και τα .COM domain names το 2023, αλλά δεν αγνοούν τη σημασία των domain names που επιλέγουν για να αναδείξουν τον τομέα δραστηριότητάς τους. Τα .store και .shop βρίσκονται δίκαια στην δεκάδα, καθώς απλοποιούν την κατανόηση του επισκέπτη πως βρίσκεται σε ηλεκτρονικό κατάστημα”, δήλωσε η Θάλεια Μηλιάκη, Head of Marketing του Papaki.

Όσον αφορά τα domain names που αναδεικνύουν δραστηριότητα σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, η κορυφή ανήκει στο .eu και ακολουθούν τα .co.uk, .it, .cy, .fr και .uk. “Το .eu domain αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες που επιθυμούν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε ολόκληρη την Ευρώπη και δεν έχουν συγκεκριμένη στόχευση μόνο σε μία ευρωπαϊκή χώρα”, σημειώνει η κ. Μηλιάκη.

Με βάση αυτά τα στοιχεία για τα domain names το 2023 και με βάση την πολυετή εμπειρία τους στον κλάδο, η ομάδα του Papaki προβλέπει ότι το ενδιαφέρον του κοινού για την κατοχύρωση domain names θα αυξηθεί μέχρι το 2024, χωρίς να αποτελεί έκπληξη. Το .GR domain αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του, ενώ το .COM αναμένεται να διατηρήσει τα ίδια επίπεδα. Τέλος, όσον αφορά τις υπόλοιπες καταλήξεις, φαίνεται ότι θα αυξηθούν καθώς παρέχουν στους χρήστες περισσότερες επιλογές και επιτρέπουν να γίνεται κατανοητό το περιεχόμενο ενός ιστότοπου μόνο από το URL.

Top 10 domain extensions – domain names το 2023

Η πρώτη δεκάδα στις προτιμήσεις των Ελλήνων στα domain names είναι:

Top 10 domain extensions -  domain names το 2023

Τop 5 cctlds – domain names το 2023

Ποιες καταλήξεις γεωγραφικού προσδιορισμού είναι οι πιο δημοφιλείς στη χώρα;

Τop 5 cctlds - domain names το 2023

Τάσεις για το 2024:

Υπάρχει αυξητική τάση στις κατοχυρώσεις γενικά, χωρίς να υπάρχουν εκπλήξεις

  • Το .GR παραμένει στην πρώτη θέση και η αναλογία του αυξάνεται
  • Το .COM παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση
  • Παρατηρείται άνοδος στις κατοχυρώσεις “έξυπνων” καταλήξεων γενικά