Προσοχή! Μεγάλη απάτη στο facebook

Προσοχή! Μεγάλη διαδικτυακή απάτη στο facebook σας ζητάει προσωπικά στοιχεία
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι διαχειριστές σελίδων facebook, καθώς οι νέα απάτη στο facebook θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την...
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email

Μια νέα απάτη στο Facebook έχει εμφανιστεί που αφορά τους διαχειριστές σελίδων. Με ένα απλό μήνυμα στη σελίδα που διαχειρίζονται, τους προτρέπουν να συμμορφωθούν με τα κοινοτικά πρότυπα.

Η απάτη αυτή είναι ανησυχητική, καθώς προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διαχειριστών και να τους παραπλανήσει.

Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να επαληθεύουμε τέτοιου είδους μηνύματα πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Συνιστάται να αναφέρουμε τέτοιες απάτες στο Facebook και να μην ακολουθούμε τις οδηγίες που περιέχονται σε αυτά τα μηνύματα.

Απάτη στο facebook το μήνυμα

Όπως σε κάθε περίπτωση απάτης, υπάρχει ένας σύνδεσμος στο μήνυμα, όπου μέσα σε 24 ώρες μπορείτε να υποβάλετε ένσταση, διαφορετικά ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί οριστικά.

"Η σελίδα σας έχει περιοριστεί επειδή δεν συμμορφώνεται με τα κοινοτικά πρότυπα.
Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πάντα δίκιο. Επομένως, εάν πιστεύετε ότι κάναμε λάθος, μπορείτε να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας και να υποβάλετε ένσταση για αυτήν την απόφαση.
Σύμφωνα με τα πρότυπα κοινότητας του Facebook, έχετε 24 ώρες για να κάνετε αυτά τα βήματα για να αποτρέψετε τη μόνιμη απενεργοποίηση του λογαριασμού σας.
Επιβεβαιώστε την ταυτότητά σας: meta... (το link που οδηγεί σε μια εξωτερική σελίδα)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!"

ή

Αποστολή στον διαχειριστή της σελίδας
Το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στη σελίδα που διαχειρίζεστε παραβιάζει τα πρότυπα της κοινότητάς μας.
Για την προστασία των χρηστών, έχουμε απενεργοποιήσει το προφίλ σας.
Εάν πιστεύετε ότι πρόκειται για σφάλμα, ελέγξτε και ενεργοποιήστε ξανά το προφίλ σας εδώ: ----
Εάν δεν ενεργοποιήσετε ξανά το προφίλ σας σήμερα, θα το διαγράψουμε και δεν θα μπορείτε να το ανακτήσετε.
Η ομάδα υποστήριξης ενημερώστε.

To μήνυμα έρχεται πολλές φορές από ένα παραλήπτη που έχει στο τίτλο του την λέξη meta ή facebook.

Επίσης στον σύνδεσμο που εμφανίζεται στο μήνυμα που αφορά την απάτη στο facebook περιέχει πάλι την λέξη meta ή facebook

Φυσικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές του μηνύματος κυρίως στα αγγλικά όπως το παρακάτω μήνυμα:

Important Notification:

Your Facebook page is scheduled for permanent deletion due to a post that has infringed upon our trademark rights. We have reached this decision after a thorough review and in accordance with our intellectual property protection policies.

If you believe this to be a misunderstanding, we kindly request you to file a complaint seeking the reinstatement of your page prior to its removal from Facebook.

Request for Review: —-

We understand that this situation may impact your ongoing business operations. However, please be informed that if we do not receive a complaint from you, our decision will be final.

Thank you for your cooperation and understanding. If you have any questions or concerns, please do not hesitate to contact us.

Sincerely,
Facebook Support Team

© Noreply Facebook. Meta Platforms, Inc., Attention: Community Support, 1 Facebook Way, Menlo Park, CA 94025

Σε περίπτωση που κάνετε κλικ στο Link σας πηγαίνει σε μια ιστοσελίδα που ζητάει να συνδεθείτε, όπως βλέπετε την παρακάτω εικόνα

Η ιστοσελίδα που αφορά την απάτη στο facebook
H απάτη στο facebook σας οδηγεί σε μια παρόμοια ιστοσελίδα

Αν συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και πατήστε συνέχεια τότε σας βγάζει ένα μήνυμα που γράφει:

"Ολοκληρώθηκε Σας ευχαριστούμε που ελέγξατε τις επιλογές επαλήθευσης της σελίδας σας. Η σελίδα σας θα ελεγχθεί εντός 24 ωρών. Μην αλλάξετε καμία πληροφορία στο λογαριασμό σας όσο περιμένουμε επιβεβαίωση."

Απάτη στο facebook

Τι απάτη είναι

Αυτή η απάτη στο facebook ονομάζεται ηλεκτρονικό “ψάρεμα” Phishing) είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο είδος επίθεσης, όπου ο κακόβουλος χρήστης (hacker) παραπλανά το θύμα προσποιούμενος ως ένα αξιόπιστο πρόσωπο και ζητώντας του να αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες.

Στην συγκεκριμένη απάτη στο facebook μέσω ενός ψεύτικου μηνύματος (scam) στέλνει το θύμα σε μια εξωτερική σελίδα έτσι ώστε να αποσπάσει το κωδικό εισόδου σας στο facebook.

Από ότι καταλαβαίνετε η συγκεκριμένη απάτη μπορεί να αποβεί μοιραία για εσάς και την σελίδα σας σε περίπτωση που έχουν το κωδικό πρόσβασης σας.

Ένας από τους ανθρώπους που πέσανε θύματα της συγκεκριμένης απάτης μας ανέφερε ότι εντός μόλις 10 λεπτών από τη συμπλήρωση της φόρμας δεν μπορούσε πλέον να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του.

Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι στη σελίδα του άρχισαν να ανεβαίνουν δημοσιεύσεις εντελώς άσχετες με το θέμα της.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες του θύματος να ανακτήσει τόσο τον λογαριασμό του όσο και τον έλεγχο της σελίδας του δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Τι κάνουμε άμεσα αν νομίζουμε ότι πέσαμε θύματα

Αν αντιληφθείτε ότι πιθανόν έχετε πέσει θύμα, είναι απαραίτητο να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πως γίνεται η αλλαγή κωδικού στο facebook δείτε εδώ πως γίνεται.

Αν, δυστυχώς, δεν προλάβετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σας, τότε κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει μόνο αν καταφέρετε να επικοινωνήστε με το facebook στην Επαναφορά του λογαριασμού.

Αν οι προσπάθειες σας δεν ευδοκιμήσουν τότε ο λογαριασμός σας έχει χαθεί οριστικά, για αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτετε τον κωδικό πρόσβασής σας πουθενά.

Χρήσιμα link

Διαβάσετε περισσότερα στο blog μας