Το TikTok Καταρρίπτει Ρεκόρ – Γίνεται η εφαρμογή με τα υψηλότερα κέρδη στην Ιστορία 

Το TikTok Καταρρίπτει Ρεκόρ - Γίνεται η εφαρμογή με τα υψηλότερα κέρδη στην Ιστορία 
Πάνω από 11 εκατ. ξοδεύουν ημερησίως οι χρήστες του TikTok!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email

Το TikTok αναδεικνύεται ως η πρώτη εφαρμογή που δεν είναι παιχνίδι για κινητά, κατακτώντας ταχύτατα την κορυφή με 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες καταναλωτικές δαπάνες.

Μια έκθεση του data.ai αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα αυτού του ορόσημου και προβλέπει ότι το TikTok θα κατακτήσει τη θέση της εφαρμογής με τα υψηλότερα κέρδη όλων των εποχών.

Η Lexi Sydow, επικεφαλής του τμήματος Insights της data.ai, προβλέπει ότι θα φτάσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, αναδεικνύοντας την ως την πιο κερδοφόρα εφαρμογή για κινητά όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την έκθεση, τέσσερις άλλες εφαρμογές έχουν φτάσει στο ίδιο ορόσημο, αλλά όλες είναι παιχνίδια. Ανάμεσά τους, το Candy Crush Saga της Activision Blizzard, το Honor of Kings της Tencent, το Monster Strike της Mixi, και το Clash of Clans της Supercell. Παρ’ όλα αυτά, το TikTok ξεχωρίζει ως η εφαρμογή που αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τα πιο δημοφιλή παιχνίδια.

Η ανάλυση δείχνει ότι οι χρήστες του ξοδεύουν περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια καθημερινά. Αυτή η ξεχωριστή πρακτική περιλαμβάνει τον χορηγικό χαρακτήρα, καθώς οι χρήστες προσφέρουν tips στους δημιουργούς περιεχομένου.

Εμάς θα μας βρείτε στο TikTok με την ονομασία @aeragr

Οι Δαπάνες των Χρηστών

Το TikTok αποκομίζει τα έσοδα του από τις αγορές “νομισμάτων” εντός της εφαρμογής. Οι χρήστες αγοράζουν νομίσματα που χρησιμοποιούν για την αγορά δώρων για τους influencers. Η εφαρμογή διατηρεί το 50% της πληρωμής, ενισχύοντας την οικονομία της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τη data.ai, το πακέτο 1.321 νομισμάτων για 19,99 δολάρια ξεχώρισε ως το πιο δημοφιλές εντός της εφαρμογής φέτος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τέταρτο των εσόδων της εφαρμογής. Είναι αυτό που καθιστά το TikTok όχι μόνο η κορυφαία στα social media αλλά και ένα οικονομικό φαινόμενο.

Οι TikTokers και ο Χρόνος Εργασίας

Οι TikTokers δεσμεύονται να αυξήσουν τον χρόνο εργασίας τους στην πλατφόρμα, εκτιμώντας ότι θα φτάσουν τις 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας έως το 2024, με αύξηση 22% από το 2023. Αυτό αναδεικνύει τη σημαντική δέσμευση των χρηστών προς την πλατφόρμα.Οι Ανταγωνιστές

Οι ανταγωνιστές, όπως η εφαρμογή γνωριμιών Tinder και η πλατφόρμα βίντεο YouTube, παραμένουν στο παιχνίδι, αλλά απέχουν 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια από το TikTok, σύμφωνα με τη data.ai.

Συμπεράσματα

Το TikTok αναδεικνύεται ως η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο των εφαρμογών για κινητά. Οι εντυπωσιακές δαπάνες των χρηστών και η αυξημένη δέσμευσή τους προς την πλατφόρμα δείχνουν ότι έχει επιτύχει όχι μόνο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, αλλά και να ορίσει νέα πρότυπα στον χώρο των κοινωνικών δικτύων.